DIY wyklejanki dla dzieci wycinane przez dziurkacze ozdobne z wzorem serca
Recenzje

Recenzje


Anna Kubczak dnia 4 maja 2016
DIY wyklejanki dla dzieci wycinane przez dziurkacze ozdobne z wzorem serca
Autor: Anna Kubczak

Wycinanki i wyklejanki to świetna zabawa dla wielu dzieciaków. Szaleństwo kolorów, różnych papierków, oraz rozgardiasz wokół nożyczek, stołu, krzesła i małego artysty!

Z wycinankami jednak różnie bywa. Raz nożyczki robią to co trzeba, a innym razem za nic nie chcą współpracować z małymi rączkami.

Na takie okazje sprytne głowy stworzyły dziurkacze ozdobne, wśród których ważne miejsce zajęły te z motywem serca.

I taki właśnie weźmiemy dziś na warsztat.

Czytaj dalej wpis Serduszkowe wyklejanki

Anna Kubczak dnia 19 lutego 2016
Kreatywne wycinanki: papier kolorowy i nożyczki ozdobne w ramach zajęć plastycznych dla dzieci
Autor: Anna Kubczak

Dałam się skusić na zakup zestawu kreatywnych nożyczek do wycinania papieru we wzorki. Komplet nie drogi, bo całe 11 zł, więc nawet jeśli miałby niedociągnięcia, to dzieci na pewno się pobawią.

Czytaj dalej wpis Ozdobne wycinanki – karbowanki

Klocki konstrukcyjne to do tej pory najbardziej udany prezent dla naszego syna, a od niedawna, także dla naszej córki. Mamy zatem możliwość podzielenia się z Wami opinią o kolejnym zestawie, tym razem są to klocki Cobi Small Army /Mała Armia/, a dokładniej seria World War II i amerykański czołg ciężki M-26 Pershing /zestaw 2471/. Spodobały […]

Czytaj dalej wpis Cobi M-26 Pershing – amerykański czołg ciężki – recenzja

Anna Kubczak dnia 15 listopada 2015

Nadszedł czas na recenzję zestawu klocków General Grievous z serii Lego Star Wars. Figurka jest kopią postaci z filmu Zemsta Sithów – III części Gwiezdnych Wojen – generała dowodzącego armią Separatystów. Jest to najnowsze marzenie syna, którego możliwości wciąż dopiero odkrywa. Spodobały Ci się materiały? Podziel się z innymi…

Czytaj dalej wpis Figurka Lego Star Wars – Generał Grievous

Anna Kubczak dnia 7 listopada 2015
Samochodzik w formie kolorowego jeża Skip Hop - bezpieczne zabawki dla dzieci

Przed nami grudniowe szaleństwo. Dzieciaki piszą listy do Świętego Mikołaja i głośno oznajmiają, co w tym roku sprawiłoby im największą radość. Ich „potrzeby” rosną w miarę oglądania bloków reklamowych. Półki sklepowe uginają się od wymyślnych i nowoczesnych zabawek. Ostatecznie decyzja należy jednak do rodziców.

Czytaj dalej wpis Jak kupić bezpieczne zabawki

Książki dla dzieci kochających czytać, bajki do czytania Grimm, Andersen, Perrault i baśnie angielskie
Autor: Anna Kubczak

Złota księga bajek początkowo przyciągnęła naszą uwagę przepiękną szatą graficzną wprost spod ręki Liliane Crismer. Na tym się jednak nie skończyło. Zaraz po przejrzeniu spisu treści zafrapowała nas przygoda, magia i czasem straszne doświadczenia bohaterów, czyli klasyka baśni dla dzieci w wydaniu dla przedszkolaka. Możliwe do przeczytania w czasie, w którym nasze dzieci są skłonne skupić swą uwagę na lekturze. Czyli nie za długie, ale jednocześnie całkiem przyjemnie napisane.

Czytaj dalej wpis Złota księga bajek – opracowanie Michałowska Aleksandra

Anna Kubczak dnia 26 sierpnia 2015
Modele RC dla dzieci - samochód zdalnie sterowany Nikko RunnR EVO PRO-LINE
Autor: Anna Kubczak

Ludzie uwielbiają maszyny. Możliwość przemieszczania się, pozbywania ograniczeń własnego ciała, prędkość i panowanie nad pojazdem. Nie ważne, czy jest to rower, motor, samochód, czy odrzutowiec – sposób oddziaływania adrenaliny na nasz organizm jest podobny. W wersji nieco mniejszej i dostępnej dla najmłodszych, takich przeżyć dostarczają nam modele rc, choćby samochody zdalnie sterowane.

Jakiś czas temu do takiego pojazdu dojrzał nasz syn. I jego tata. Padło na RunnR EVO PRO-LINE od NIKKO.

Czytaj dalej wpis Samochód zdalnie sterowany RunnR EVO PRO-LINE od Nikko

Książki dla dzieci o emocjach, bajki do czytania Marcina Brykczyńskiego
Autor: Anna Kubczak

Emocje towarzyszą nam każdego dnia. Może to frazes, ale taka jest rzeczywistość. Radość i smutek, satysfakcja i zazdrość, strach i bezmyślna czasem odwaga, … a czasem ta prawdziwa.

Budzimy się rano w skowronkach, czy też pełni obaw podążamy na wyznaczone spotkanie. Z narastającymi w nas emocjami musimy sobie jakoś radzić. Inaczej terapeuta potrzebny od zaraz.

Czy nasze pociechy są wolne od takich rozterek? Na pewno nie. Swoje doświadczenia przeżywają intensywnie, może nawet silniej niż my. W końcu mają niewielkie porównanie i wiele uczuć jest nowych, nieznanych, czasem z szczerym uśmiechem od ucha do ucha, a czasem jakże frustrujących.

Czytaj dalej wpis Co się kryje w sercu na dnie? Kto przeczyta, ten odgadnie – Marcin Brykczyński

Książki dla dzieci o dinozaurach autorstwa - Dinozaurologia - w poszukiwaniu Zaginionego Lądu
Autor: Anna Kubczak

Zaginiony Świat, tajemniczy płaskowyż, Atlantyda, czy olbrzymy stawiające Stonehenge. Rzeczne potwory, czy pogoń za Czupakabrą. Znacie ten smak odkrywania nieznanego?

To co nieznane niezmiennie pociąga człowieka. Mniejsza o motywację, bo ta może być tak odmienna, że zabrakłoby kartek w sporym tomiszczu do jej wypunktowania. Na sam początek, może instynkt przetrwania gatunku…?

Pewnie z tego właśnie powodu tak nam przypadła do gustu Dinozaurologia.

Czytaj dalej wpis Dinozaurologia – w poszukiwaniu Zaginionego Lądu

Anna Kubczak dnia 19 czerwca 2015
Klocki magnetyczne jako prezent dla dziecka
Autor: Anna Kubczak

Całkiem niedawno pisałam o naszych doświadczeniach z klockami magnetycznymi dwóch producentów tych zabawek dla dzieci. Wspomniałam również nieco o możliwościach wykorzystania tych klocków w poszerzaniu wiedzy o świecie. Dziś bardziej ogólnie i konstrukcyjnie, o klockach magnetycznych w ogóle. Co można z nich zbudować…? Sami zobaczcie

Czytaj dalej wpis Klocki magnetyczne

Klocki magnetyczne dla dzieci Geomag Pro - pobudzamy kreatywność i ćwiczymy motorykę u dzieci
Autor: Anna Kubczak

Wasze dzieci lubią klocki? Radosną twórczość lub nietuzinkowe konstrukcje? W takim razie klocki magnetyczne mogą przypaść im do gustu, zapewniając wiele godzin ciekawej zabawy. Możliwe, że nie tylko dzieciom… 😉

Czytaj dalej wpis Klocki magnetyczne Geomag Pro i kolejne fantazyjne konstrukcje

Anna Kubczak dnia 15 czerwca 2015
Klocki magnetyczne dla dzieci Xmag - pobudzamy kreatywność u dzieci
Autor: Anna Kubczak

Jeśli któregoś pięknego dnia te klocki magnetyczne trafią w ręce Waszych dzieci, prawdopodobnie znajdą one w nich inspirację na wiele godzin zabaw. Tak przynajmniej stało się w przypadku naszych dzieci…

Czytaj dalej wpis Klocki magnetyczne Xmag2 i fantazyjne konstrukcje

Lalki My Little Pony Equestria Girls - Rainbow Dash w stylu rockowym od Hasbro
Autor: Anna Kubczak

Całkiem niedawno w naszym domu pojawiła się nowa lalka (w zasadzie kilka, ale o tym przy innej okazji). Dziś co nieco na temat lalki My Little Pony Equestria Girls, a dokładniej ukochanej przez córeczkę Rainbow Dash.

Czytaj dalej wpis Lalka My Little Pony Equestria Girls – Rainbow Dash w stylu rockowym od Hasbro

Anna Kubczak dnia 23 maja 2015
Interaktywny stolik edukacyjny Leap Frog - zabawki edukacyjne dla dzieci
Autor: Anna Kubczak

Małe dzieci uwielbiają interaktywne zabawki. Ich rodzice cenią sobie natomiast walory edukacyjne takich zabawek. Dla nas połączeniem tych cech stał się interaktywny stolik edukacyjny Leap Frog, który towarzyszył dzieciom od… nawet nie pamiętam, po wiek kilku lat. A dzięki czasowemu jego wyłączaniu z użytku, przez cały ten czas cieszył się ich zainteresowaniem.

Czytaj dalej wpis Interaktywny stolik edukacyjny LeapFrog

Anna Kubczak dnia 28 kwietnia 2015
Książki dla dzieci autorstwa Wieslander Jujja i Tomas - Mama Mu sprząta
Autor: Anna Kubczak

Sprzątanie!

W naszym domu nikt go nie kocha, choć wszyscy lubimy, gdy jest czysto. Jak poradzić sobie z tym problemem?

Odpowiedzią na to pytanie może być przygoda Mamy Mu.

Czytaj dalej wpis Mama Mu sprząta – Wieslander Jujja i Tomas